dinsdag 27 juni 2017

Wij krijgen toch wel regelmatig vragen voor o.a. het lenen van de pop zo ook al een paar keer i.v.m een film maar daar wij er dan niet bij aanwezig kunnen zijn lenen we de pop niet uit.  al is het soms wel jammer want het betekend natuurlijk ook wat reclame voor EHBO en de vereniging

Half juni kregen we het onderstaand mailtje dus heeft Joop gebeld wat precies de bedoeling is en of wij kunnen helpen. We hebben ook onze kader benadert voor de hulp. 

Ze wilde ook graag de vluchtelingen die aan het project mee doen een kiss of life geven die wij dan zouden verzorgen maar ja er is maar een heel erg klein budget. Dus heb ik een vraag op een EHBO facebook pagina geplaatst en kreeg al heel gauw een hele fijne reactie van de KNV EHBO.
Natuurlijk waren er nog een paar mensen die reageerde. Dat was ontzettend fijn. Wij gaan vrijdag dan ook naar Zeist om wat voor Vluchtelingen hulp te halen wat zullen ze blij zijn . We hebben Elise al geprobeerd te bellen natuurlijk maar helaas , maar weet zeker dat ze daar ontzettend blij mee zal zijn.
                                              Onze kleinzoon helpt mee pakketjes te maken

Woensdag 5 juli gaat Joop en JP daar helpen er zijn tolken aanwezig want ja de mensen spreken natuurlijk geen Nederlands maar het is natuurlijk een hele uitdaging

Beste EHBO Amsterdam Zuid,

Ik ben E.   B. ( naam bij ons bekend ), jeugdarts en werkzaam bij de GGD in H . Naast mijn werkzaamheden met kinderen ben ik erg actief als vrijwilliger voor vluchtelingen. Samen met de studie vereniging IFMSA-UvA geef ik elke maand voorlichting aan vluchtelingen in het buurtcentrum de BurenBoulevard naast het AZC Amsterdam. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld waar ga je heen met welke klacht, hoe zit de Nederlandse gezondheidszorg er uit, voeding, medicijnen en zorgverzekeringen. De groep is een mengelmoes tussen mensen die twee weken in Nederland zijn en mensen die anderhalf jaar in Nederland zijn.

Via de vereniging IFMSA-UvA hebben we een prijs gewonnen om reanimatielessen te geven aan deze mensen. We hebben gemerkt dat ze onzeker zijn omdat ze de taal niet spreken en we willen ze helpen zelfverzekerder in nood situaties te staan. Via 112 kunnen ze ook geen steun krijgen door de taalbarriere. Het idee is dat als ze kunnen reanimeren iemand anders 112 kan bellen.


Het budget dat we hebben is heel klein, dus mijn vraag is of we tegen zeer gereduceerd tarief een reanimatie pop en eventueel een AED kunnen lenen. Ook zijn we nog op zoek naar mensen die willen helpen. We zouden nog een paar dingen zoals brandwonden, de stabiele zijligging en een arteriele verwonding kunnen behandelen. Het Oranje Kruis heeft al 30 boekjes gedoneerd. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten